Георги Харизанов: 90% е сигурно, че ще има „Борисов 3”

Не са важни скандалите, а въпросът в какво състояние е заварил премиерът страната и как я оставя

90% е сигурно, че ще има кабинет „Борисов III” след изборите. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ политологът Георги Харизанов.
Социологът Кънчо Стойчев пък цитира данни от „Галъп“, според които Бойко Борисов напуска това управление с 25% личен рейтинг на одобрение. „Това не е никак малко. Над 60 на сто обаче от хората не го подкрепят. В момента има паритет между БСП и ГЕРБ. През последните дни дори отчетохме лек превес на лявата партия“, заяви социологът.
„Не ми се коментират паритети и данни, че май БСП има лек превес. Към това се отнасяме с усмивка. По-важно е да припомним през 2009 г. колко бе средната работна заплата. Въпреки всички успехи на Тройната коалиция, бе 540 лева. През 2016-та пък бе около 1000 лева. Оценката на избирателите ще я видим на изборите“, коментира Харизанов.
„Всеки, който е бил на висока позиция, трябва да го уважаваме, защото е работил за страната. Колкото до ролите на премиера, може да се каже, че не са четири, а - 40. Той е чудесен актьор, но въпросът е какво става със салона в края на всяка една роля. В „Мъпетите“ имаше двама старци, които постоянно скандираха „Мечокът напуска сцената“. Нещата приключват с освиркване и тропане с крака. Това го видяхме и на президентските избори“, заяви социологът.
„Резултатите от социологическите изследвания обаче не изглеждат, че някой е напуснал някоя сцена. „Салонът“, за който говори Стойчев, е пълен. Всички искат много повече. Някои са склонни да дадат кредит на доверие, а други – не. Това е нормално. Хубаво е да се види какви са били доходите, когато Борисов е станал премиер и какви са след втория му мандат, да се проследи в какво състояние е заварил страната и как я оставя. Това е много по-важно от скандалите“, каза още Георги Харизанов.