Пламен Панайотов: Не очаквайте много от служебния кабинет

По думите на Панайотов, по-важно е да си дадем сметка, че служебното правителство е с ограничен хоризонт във времето

Огнян Герджиков е човекът, който и в трудни моменти доказа, че подхожда отговорно. Нямам никакво съмнение, че би се справил с каквато и да е политическа криза. Това каза в сутрешния блок на "България он еър" юристът проф. Пламен Панайотов, вицепремиер в правителството на Симеон Сакскобургготски и близък до новия служебен министър-председател. 

"Не бе трудно още към 2001 година да оценя по достойнство всички негови положителни качества, когато създавахме НДСВ", сподели той. 

"Към днешна дата по-важно е, че Герджиков е публично известен с тези свой качества и като председател на 39-то Народно събрание, и като председател на Комисията по правата на човека и вероизповеданията в 40-то Народно събрание", допълни пък Симеон Белев. 

По думите на Панайотов, по-важно е да си дадем сметка, че служебното правителство е с ограничен хоризонт във времето. Според него България се нуждае от визия като цяло накъде ще върви в обединена Европа. Проф. Панайотов заяви, че не трябва да надценяваме в очакванията си служебния кабинет с онова, което е свързано с развитието на България. Той твърди, че важното обаче е, кабинетът да зададе по възможност новите приоритети на България, свързани с председателството в ЕС, а чрез него да посочи пътя на България, а чрез България и на ЕС в световната карта.