Цветанов: Ако съставяме нов кабинет, не си представяме друг премиер, освен Борисов

Политика

26-01-2017, 18:41

Снимка:

btv.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Управляващите от ГЕРБ благодариха на всички парламентарни групи

Всяко едно правителство ще бъде под някаква форма на коалиционно споразумение, ние ще се стремим да вземем максимален резултат

Премиерът Борисов беше прекалено добър – даде права на министри, които злоупотребяваха с неговото доверие. Цялата отговорност, която е върху е него, трябваше да се стовари на ресорните министри, коментира зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в студиото на предаването „Лице в лице” по БТВ.  

„В политиката запомних едно – когато е едно нещо е хубаво, всички казват, че са допринесли за него, а когато нещо е непопулярно, но важно, всеки популистки казва, че няма отношение, а решението го е взела най-голямата парламентарна група. Най-лесно е да говориш това, което хората искат да чуят", заяви досегашният председател на парламентарната група на ГЕРБ на Цветан Цветанов.

„Всяко едно правителство ще бъде под някаква форма на коалиционно споразумение, ние ще се стремим да вземем максимален резултат, за да управляваме самостоятелно, но трябва да оставим и възможността за коалиция, ако можем да направим това, което направихме в 43-ия парламент”, каза още той.

По думите му следващото предложение на ГЕРБ за премиер би бил отново Бойко Борисов.

Имате ли съмнение, че някой друг трябва да е натоварен с това, попита реторично той.

Що се отнася до служебното правителство, той подчерта, че за всички назначения отговорност носи президентът Румен Радев – включително и за земеделския министър, каза Цветанов, без да уточни какво точно има предвид.

По повод на новия вътрешен министър Пламен Узунов, освободен от МВР по времето на ГЕРБ, Цветанов заяви, че той е бил предлаган за директор на областната дирекция на полицията в Пловдив, но „след засичане на информацията” той е преценил, че Узунов не е правилният човек за този пост.

Повече от „обстоятелствата” около новия вътрешен министър обаче той не пожела да сподели.

Цветанов коментира и служебният министър на здравеопазвнето д-р Илко Семерждиев, който беше гласовит критик на реформата на Петър Москов.

По думите на Цветанов д-р Семерджиев е добър експерт и има много качества, а ако някога в здравеопазването е правена реформа, това е било по времето именно на Семерджиев.