Стамен Белчев:От всеки мач трябва да се вадят поуки

Надявам се с привличането на Бодуров да е полезен в защита

Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев коментира предстоящата селекция на отбора. "Червените" се разделиха с нападателя Диого Виана, но според специалиста, има нужда от още класни попълнения в предни позиции.

"Пожелавам успех на Диого Виана, един добър футболист. Той показа две лица - много силно начало, но впоследствие загуби ритъм след травмата. Добър футболист, но ще се справим и без него. Другите трябва да покажат, че заслужават да са в ЦСКА", заяви Белчев само пред Диема Спорт за раздялата с португалеца и говори за селекцията.

"Имаше отдавна разговори за Виана, така че очакваме и негов заместник, но и на други позиции очакваме футболисти. Надявам се да е скоро и да може по-скоро да влизат в синхрон с останалите играчи", сподели Белчев.

"Има по двама на почти всеки пост, но ми се иска да имаме по-класни играчи в атака. Надявам се с привличането на Бодуров да е полезен в защита, но в офанзивен план искам да изглеждаме по-добре", заяви треньорът и говори за контролата с Рубин, загубена с 2:4 след пълен обрат.

"От всеки мач трябва да се вадят поуки, със сигурност и от този ще го направим. След като поведохме с 2:0 стояхме много далеч от противниците и нямаше преса. Позволихме да си правят пасове напред без съпротива, от там дойде и първият гол. При втория не спазвахме тактическа дисциплина", заяви Белчев и сподели мнението си за втората част на мача.

"Мисля, че през второто полувреме отстъпихме на един добър отбор, който съвсем заслужено победи. Притеснен съм от начина, по който изглеждахме в защита. До предния мач казвах, че трябва да работим в атака, сега се откриха слабости отзад. Ще наблегнем и в двете фази, за да изглеждаме по-добре занапред", сподели треньорът.

Двама от играчите му се контузиха по време на битката с Рубин Казан, като с травми от терена излязоха Александър Дюлгеров и Станислав Манолев. Белчев разкри и какво е състоянието им към момента.  

"Александър Дюлгеров беше настъпен, ще му направят снимка, защото има оток на ръката. Манолев извади лакът, ще бъде шиниран, дано да няма фрактура, дано е само изваден, а без фрактура. Дано се възстановят по-бързо. Ние не знаехме какво ще се случи, нямаше да ползваме Станислав. Но няма какво да направим, така е", заяви треньорът.