Селта изхвърли Реал от Купата на Краля

Галисийците продължават на полуфинал след 2:2 във Виго

Селта (Виго) сътвори сензацията на 1/4 финалите, елиминирайки колоса Реал (Мадрид) в турнира за Купата на Краля.

Галисийците постигнаха стратегическо равенство 2:2 на "Балаидос" и възползвайки се от победата си в първата среща с 2:1 като гост, си осигуриха място на полуфинала.

Реал имаше териториално превъзходство почти през цялото време, но тактиката на Едоардо Берисо се оказа печеливша.


Гостите тръгнаха в атака веднага след първия съдийски сигнал, но Берисо беше дал указания на играчите да приемат съперника в собствената си половина, с идеята да разчитат на контраатака при всяка възможност.

Най-добрият футболист за 2016-а година - Кристиано Роналдо, направи пропуска на мача.

Португалецът стреля с глава в напречната греда, топката беше докосната от вратаря Алварес, но се върна в краката на нападателя, който нацели левия дирек на вратата на домакините, пропускайки да даде преднина на Реал.

Постепенно домакините изравниха играта и започнаха да гледат смело напред, възползвайки се от уязвимата защита на гостите.

Яго Аспас също се изяви с небивал пропуск, след като получи топката вследствие на нескопосано изчистване от Казимиро, но нападателят на "галисийците" се замота и не успя да шутира.


Касия направи няколко спасявания, но вратарят на мадридчани капитулира в 43-ата минута, когато Данило си вкара топката в собствената врата след удар на Гуидети.

И макар, че почти не играха с топката домакините се оттеглиха на почивката с гол аванс.

През втората част възпитаниците на Зинедин Зидан упражниха сериозен натиск, натиквайки съперника в наказателното поле, което обаче не водеше до голови положения.

Все пак в 62-ата минута Роналдо стреля от пряк свободен удар и топката влетя със сила в десния ъгъл на вратата на Алварес - 1:1!

Изравнителният гол даде сериозен импулс в играта на Реал, а в същото време защитата на Селта започна да изпада в паника.


В продължение на около 10 минути гостите създадоха няколко чисти положения, които пропиляха с лекота.

Играчите на Селта, както и преди почивката, тръгнаха напред в края на мача, което даде резултат, тъй като успяха да неутрализират натиска на гостите.

Пет минути преди края на редовното време Даниел Вас шутира по земя от границата на полето в долния ляв ъгъл на Касия и резултатът стана 2:1!

Все пак остана време и за Лукас Васкес, който върна интригата с гол с глава за 2:2 в 90-ата минута.

В добавеното време до ново попадение не се стигна и така за първи път в историята си отборът от Виго елиминира мадридския гранд за Купата на Краля!