Жена бе назначена за треньор на Мизия (Кнежа)

Старши треньор на тима е Ива Найденова-Данчева

Ръководството на Мизия (Кнежа) назначи за старши треньор жена - Ива Найденова-Данчева. 30-годишната дама заменя на поста Ивайло Петков, чийто договор с клуба приключи в края на миналата година.

Найденова-Данчева има необходимия лиценз Б за да води футболен тим в аматьорския елит. Познава отлично ситуацията в клуба, тъй като през есента бе начело на формацията юноши старша възраст (родени 1998 и 1999 година). Резултатите показват, че се е справила перфектно - 1 място в Ловешката междуобластна група /участват отбори от областите Велико Търново, Габрово, Плевен и Ловеч/ с осем победи, един равен и без загуба.

На новия си пост ще работи с досегашния играещ помощник треньор Димитър Петров. Найденова-Данчева е и член на новия Управителен съвет на клуба, избран в края на миналата година.

"Договорът на предишния старши треньор Ивайло Петков изтече. Той свърши добра работа. Не подновихме отношенията с него за да спестим финансови средства. Винаги има първи път. Въобще не мисля да съм само фигурант в мъжкия отбор. Имам потенциал да помогна. Трябва да запазим постигнатото класиране и при възможност да се изкачим по-нагоре. В по- дългосрочен план трябва да налагаме юноши от ДЮШ на Мизия в мъжкия състав. Воденият от мен тим на старшата възраст показа с представянето си, че има потенциал. Тези момчета заслужават поетапно да им се даде шанс. Но като цяло всички в клуба трябва да развиваме школата. В момента имаме 71 картотекирани подрастващи във всички гарнитури - Футбол 5, 7, 9, 11, деца и юноши старша възраст. Нямаме само юноши младша", заяви треньорката Найденова-Данчева пред медиите.