Григор Димитров: Знаех,че няма да е лесно

С всяка следваща точка подобрявах играта си

Григор Димитров ще играе на първия си полуфинал на Откритото първенство на Австралия! Първата ни ракета победи на 1/4-финалите Давид Гофен (Белгия) с 6:3, 6:2, 6:4. Григор достига топ 4 на турнир от Големия шлем за втори път след 2014 г., когато игра полуфинал на "Уимбълдън".

Григор поведе набързо с 3:0 в първия сет, но белгиецът възстанови равенството. Българинът обаче стигна до нов пробив и взе частта с 6:3. В следващия сет първите три гейма бяха много интересни, като във всеки един от тях имаше пробив и първата ни ракета взе аванс от 2:1. Григор продължи да доминира и в крайна сметка записа убедителното 6:2. Последният сет вървеше гейм за гейм преди Димитров да пробие подаването на Гофен за 4:3. При 5:4 за българина Гофен спаси два мачбола, но за повече нямаше сили и нашето момче надделя с 6:4, с което се класира за полуфиналите, съобщи сайта на БФ Тенис.

Така Димитров записа втора победа срещу Гофен в кариерата си на ниво ATP, а има и още три успеха на турнири от по-ниска категория. Негов съперник в спор за място на финала в Мелбърн ще бъде носителят на 14 трофея от най-големите турнири Рафаел Надал или номер 3 в света Милош Раонич.

"Знаех, че няма да е лесно. В първия сет бях нервен. Чувствах, че мога да играя по-добре, но някои неща не се получаваха. На моменти бях малко пасивен, но с всяка следваща точка подобрявах играта си. Доволен съм. Най-вероятно ще си легна и ще гледам мача между Милош и Рафа. Без значение кой ще спечели, не може да се очаква лесен мач след трети-четвърти кръг на "Australian Open". Трябва да бъда 100 % готов. Радостен съм, че съм на полуфинал и ще мога да играя отново пред тази публика. Благодаря ви. С Дани Валверду опростихме някои неща. Не е лесно да дойде и да промени всичко. Говорихме много часове. Просто всичко се получава. Важно беше да остана здрав и да се боря. Кариерата ми досега е невероятна, особено в последните две години, които бяха като въртележка с върхове и спадове. Научих много за себе си. Вече оценявам нещата по по-различен начин. Това, че съм тук и ще играя 1/2-финал пред тази публика, означава много за мен", заяви българинът след големия успех.