Дшбала остава в Юве

В договора му липсва освобождаваща клауза

Една от големите звезди на Ювентус – Пауло Дибала ще преподпише с клуба до края на седмицата. Интересното в случая е, че торинци сами настояли в договора му да отсъства освобождаваща клауза.

Последното е обичайна (но не задължителна, както в Испания) практика на Апенините. Липсата на подобна точка в договора говори ясно, че „бианконерите“ се притесняват от финансовата мощ на други отбори. Юве на практика си гарантира, че дори да има евентуални купувачи, те при всички положения ще трябва да преговарят с тях, вместо да извадят клуба от уравнението, плащайки освобождаващата клауза.

Преговорите с Дибала вече продължават доста време, като целта на „старата госпожа“ е да върже нападателя с контракт до юни 2021 година. Тази седмица в Италия се появи и неговият агент, а „Гадзета дело спорт“ разполага с информация, че сделката е по-малка или по-голяма степен приключена.

23-годишният нападател реално ще удължи действащия си контракт с още 12 месеца, но при годишна заплата от 7 милиона евро. Към нея има предвидени и бонуси, но не на база личното му представяне, а това на отбора.