Пет победи за българите в международни турнири в Турция и Казахстан

Юлия Стаматова победи Севен Орал

Поставената под номер 8 Юлия Стаматова победи с 6:0, 6:2 участващата с "уайлд кард" представителка на домакините Севен Орал в мач от първия кръг на турнира в Анталия (Турция) с награден фонд 15,000 долара.

На двойки Стаматова и Мария Фернанда Ерасо Гонсалес (Колумбия), трети в схемата, си осигуриха участие в четвъртфиналната фаза на турнира. Това се случи след успех с 6:0, 7:6(4) срещу Тамара Арнолд (Швейцария)/Сабрина Ритбергер (Германия). Следвите им съпернички са Фузоми Хучиока (Япония) и Пей Чи Лий (Тайван).

Шестата в схемата Диа Евтимова се наложи над китайската квалификантка Ми Жума Ю с 6:2, 6:2 в мач от първия кръг на турнира в Анталия (Турция) с награден фонд 15,000 долара.

Александър Донски победи Александър Ерлер (Австрия) със 7:6(5), 7:6(4) в мач от третия квалификационен кръг на турнира на двойки в Анталия (Турция) с награден фонд 15,000 долара. Така българинът си осигури участие в основаната схема, където ще се изправи срещу осмия постравен Хуберт Хуркаш (Полша), а ако се справи с него има вероятност да се срещне с Александър Лазов във втория кръг. Националът ни за Купа „Дейвис“ стартира срещу Мухамет Хайлаз (Турция).

Габриел Донев и Алп Сентай (Турция) отстъпиха на Хавиер Гарсия-Пулгар (Испания)/Андрю Рупли (Швейцария) с 4:6, 2;6 в мач от първия кръг на турнира на двойки в Анталия (Турция) с награден фонд 15,000 долара.

Ани Вангелова и Натали Калмунзерова (Чехия) се класираха за четвъртфиналите на турнира на двойки в Алмати (Казахстан) с награден фонд 15,000 долара. Двете победиха участващите с "уайлд кард" Лариса Бекметова (Узбекистан)/Дария Детковская (Казахстан) с 6:4, 6:0, а в следващия кръг ще се изправят срещу вторите поставени Пиа Кьоних (Австрия)/Катерина Ленерт (Филипините).

Ани Вангелова пък допусна поражение срещу рускинята Екатерина Казионова - 1:6, 1:6 на старта в Алмати.