Сезонът на зимните спортове по БНТ започна

Зрителите ще могат да проследят най-интересните стартове на Александра Жекова и Радослав Янков

Зрителите на обществената медия ще могат да проследят най-интересните стартове в календара на утвърдените ни звезди Александра Жекова и Радослав Янков
От 3 до 5 февруари БНТ1 и БНТ HD ще излъчват пряко от Банско стартовете от  Световна купа по сноуборд. Зрителите ще имат възможност да проследят състезанията в  паралелния слалом и паралелния гигантски слалом, както и в спийд бордър-кроса. Страната ни е със силни позиции в тези дисциплини, където се състезават носителят на Световната купа Радослав Янков и утвърдената ни звезда в бордър-кроса при дамите Александра Жекова. Българската федерация по ски получи домакинството на кръг от Световната купа по сноуборд от сезон 2016/2017 година, което е признание за  нашите състезатели и добрата репутация на града-домакин в организацията на престижни състезания.
В рамките на един уикенд Банско ще приеме над 200 състезатели от световния елит в сноубординга, сред които и двете ни звезди Янков и Жекова. „В петък и неделя са паралелните дисциплини с участието на Радослав, а в събота Сани ще зарадва привържениците на белите спортове в Банско с участие в супер атрактивния спийд бордър-крос. Зрителите на БНТ HD ще могат да проследят 18 старта, а 11 от тях ще намерят място и по БНТ 1. Гвоздеят в програмата е шоуто от Банско в началото на февруари“- разказва спортният коментатор на обществетната медия Георги Славчев.
Състезанията от Бъндеришка поляна ще бъдат съпътствани от коментарни студия, за да могат зрителите на БНТ да получат пълна картина за най-голямото спортно събитие в зимните спортове в България през 2017-а година.
Поредицата предавания на от най-авторитетните състезания в белите спортове вече започна с излъчване на Световната купа  по биатлон. Надпреварите в алпийските ски ще бъдат излъчвани по два от каналите на обществената телевизия – БНТ1 и БНТ HD.
Обществената телевизия ще проследи всички значими състезания в различните дисциплини на алпийските ски за сезона, които се провеждат в Австрия, Германия, Франция и Италия.
Преки предавания от Световното първенство по бобслей също са включени в програмата на БНТ в първите месеци на годината.
В края на януари почитателите на фигурното пързаляне ще имат възможност да наблюдават Европейското първенство, което ще се проведе в чешкия град Острава.
За първи път в ефира на Българската национална телевизия феновете на хокея на лед могат да проследят полуфиналите на тазгодишната Шампионска Лига.
Стартовете от  най-атрактивните състезания в белите спортове ще бъдат излъчвани по БНТ1, БНТ2, БНТ Свят и БНТ HD. Всички подробности за програмата на състезанията и каналите, по които могат да бъдат гледани, ще бъдат публикувани на  официалния сайт на БНТ – www.bnt.bg.