Корнелия Нинова от БСП с нова лъжа, този път за спиране на еврофондовете

Ако лъжата е последният начин за спасение на слабия, е ясно защо г-жа Лъжа е надеждата за БСП

Госпожа Нинова неслучайно започва речта си с еврофондовете. Там, където най ги боли, че ГЕРБ са силни, където най ги е страх и където най-добре знаят колко могат от ГЕРБ и не могат от БСП.  Боли я, защото знае, че:
Резултатите на ГЕРБ в еврофондовете са над 2 пъти по-добри от тези на БСП. В средата на 2009 г. бяха разплатени 1% от средствата, а в средата на 2016 - над 2.5%. Само за последните месеци вече са достигнали 7,5%. Това е значително по-добър резултат от средноевропейския.
Договарянето: По врем на правителството на ГЕРБ с министър -председател Бойко Борисов има сключени договори за 36% от бюджета за България. Тоест над 1/3 от всичко, което имаме до края на 2020. В Европа всички държави, взети заедно, са успели да сключат договори за едва 17% от общия бюджет.  Тоест служебното правителство и нито лев да не договори или разплати в следващите 2 месеца, пак ще има кой в Европа да гони България  по резултат.
Лъжа е също, че програма „Околна среда“ е застрашена от спиране. Ако г-жа Нинова разбираше поне малко как работи ЕС, щеше да знае, че наказателните процедури нямат никаква връзка с еврофондовете. Това, което тя обаче много добре знае, е че тази програма е важна за общините и отсега плаши хората с резултатите от невежеството на БСП.  Подготвя ги, че предстои страшно.  Правителството на ГЕРБ оставя системата на европейското финансиране в отлично състояние. Днес спрени програми няма, а ако имаше какъвто и да е проблем, ЕК щеше да реагира, а нямаше да чака БСП да дойдат на власт. Европа вярва на правителството на ГЕРБ, защото знае какво може и вижда ясно какво постига.Утре, ако не се работи здраво и честно, може и да има проблем. Ако у нас някой може и да повярва на Лъжата, в Европа място за пазарлъци и обвинения няма. Или работиш и ти помагат, или лъжеш и те санкционират.  Предварителните условия, 45 на брой,  с които така гръмко ни плашат, са всъщност реформите, които правителството на Бойко Борисов обеща на Европа да изпълним и които вече са въведени. Дори са докладвани като изпълнени 34 от тях, тоест те са напълно готови. Останалите 11 са изпълнени на 90% и остава само да бъдат финализирани и докладвани на ЕК. За това по правило България има срок до края на месец юни. Сиреч работата е почти свършена, а докладването към Европа може да направи всяко правителство.  
Европа не работи като БСП – със заплахи и всяване на ужас и страх. Няма как да има опасност Европа да ни спре парите. Или ни ги спира, или не. Когато ги спира, ги спира веднага и по всяко време.
През 2014, когато дори в ЕС не можеха да търпят безобразията на БСП, парите на България бяха спрени. Повече от година след като ГЕРБ не беше  на власт!  
Парите от ЕС следват резултати, а не думи. Затова и традиционно БСП не може да ги управлява.