Григор Димиторв отново е 1/4 финалист в Мелбърн

Гришо се наложи над Денис Истомин

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. Първата ни ракета победи Денис Истомин (Узбекистан) с 2:6, 7:6(2), 6:2, 6:1 и за втори път в кариерата си достига в тази фаза на първия за годината турнир от Големия шлем. През 2014 г. той отново игра на 1/4-финалите, където срещна Рафаел Надал.

Негов съперник за място на полуфиналите ще бъде Давид Гофен (Белгия), който отстрани Доминик Тийм (Австрия) с 5:7, 7:6(4), 6:2, 6:2. Григор няма загуба срещу белгиеца в четири срещи в турнирите на АТП, от сериите "Чалънджър" и "Фючърс". За последно двамата се изправиха един срещу друг на US Open през 2014 г., когато българинът направи обрат за 0:6, 6:3, 6:4, 6:1.
Иначе мачът започна с натиск на Истомин, който с два пробива взе първата част. Много интересен и оспорван бе вторият сет, в който двамата състезатели не допуснаха грешка на свой сервис. В последвалия тайбрек обаче Григор набързо си осигури аванс и даде само две точки на съперника си. Съперникът на Димитров получи разтежение и взе медицински таймаут преди началото на третата част. Контузията се отрази на играта му и до края на мача Григор доминираше на корта, като в последните две части загуби само три гейма.
 
"Денис игра великолепно. Имаше два петсетови мача, победи Новак Джокович. В първия сет той игра агресивно и нямаше какво повече да направя. След това се концентрирах върху себе си. Знаех, че мога да спечеля мача. Отне ми известно време, за да намеря пътя към успеха. Повратният момент бе втория сет и по-конкретно в тайбрека. В третата част бях постоянен, а в последния сет повиших нивото на играта си, накарах го да се движи повече и много неща се получиха добре за мен. Това е награда, че успях да оцелея в първите два сета", заяви Григор след срещата от осминафиналите в Мелбърн.