Община Пловдив връчва 5 годишни награди в областта на туризма

Мисия Пловдив

22-01-2017, 10:15

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министерството на туризма ще промотира Пловдив като „Европейска столица на културата 2019 г.“

Кандидатурите ще се приемат до 31 януари 2017 г.

Община Пловдив връчва 5 годишни награди в областта на туризма, които за първи път да бъдат връчени през месец април 2017 г. Те са в следните пет категории – най-оригинален нов туристически продукт за град Пловдив; най-оригинално събитие в областта на туризма; любимо заведение в Пловдив и два приза за най-висока заетост на легловата база – в места за настаняване от клас А и клас Б.
Наградите в конкурса „Най-добри практики в туризма за 2016“ са под формата на плакети и имат за цел да отличат най-високите постижения в областта на туризма и стимулират по-нататъшното му развитие в община Пловдив.

Кандидатурите ще се приемат до 31 януари 2017 г. в писмен вид и/или на електронен носител в деловодството на общинско предприятие „Туризъм“ на ул. „Съборна“ 22 в Стария град или на E-mail tic_plovdiv@abv.bg.
В категория „Най-оригинален нов туристически продукт за град Пловдив“ допустими участници са всички родни туроператори и туристически агенти, регистрирани като юридически лица. В категорията „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив“ право на участие имат организации и сдружения, провеждащи събития в областта на туризма в Пловдив в рамките на определен период от време (ден, уикенд, седмица, месец, сезон). Тук попадат карнавали, фестивали, чествания, празници, бизнес и научни събития и други форуми, които се провеждат по определена програма.
Излъчването на победителите в категориите „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив“ и „Любимо заведение“ ще се осъществи посредством онлайн гласуване от гражданите в периода от 13 февруари до 31 март 2017 г. В категориите „Най-висока заетост на легловата база от клас А и от клас Б“ победителите ще се определят на базата на статистическите данни от НСИ за реализирани нощувки и пренощували лица.