Министър Бъчварова проведе работна среща с ръководството на ОДМВР-Видин

Анализирани бяха оперативната обстановка и предприетите мерки за ефективно противодействие на престъпността в малките населени места на региона

На проведената тази сутрин във Видин среща, на министър Бъчварова и старши комисар Константин Димитров, заместник-директор на ГД "Национална полиция" с ръководството на местната полиция, бе обсъден ходът на провеждащата се специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност. Анализирани бяха оперативната обстановка и предприетите мерки за ефективно противодействие на престъпността в малките населени места на региона.

С два автомобила е допълнен към момента автопаркът на областната дирекция, предвидени са още пет нови за видинските пътни полицаи. Коментирано бе и предстоящото назначаване на сътрудници по охрана, което ще позволи насочването на униформени полицаи към работа на терен в селата на областта.

Старши комисар Янко Янколов – директор на ОДМВР-Видин докладва резултатите от стартиралата в региона операция, като посочи доброто взаимодействие и синхрона в работата на полицията с представителти на местната власт в областта. Ефектът от отпуснатия допълнителен лимит се усеща и дава положителни резултати, отбеляза вътрешният министър. Тя постави висока оценка на резултатите на видинската полиция и поздрави служителите за професионализма и усилията им, като изрази увереност в продължаване на активната работа по противодействие на конвенционалната престъпност в региона.