В Италия спасители откриха телата на две жертви на лавината, 23-ма се издирват

Свят

20-01-2017, 08:41

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лавина затрупа малък хотел в Италия

Лавината е разрушила напълно горната част на хотела и е преместила сградата с десет метра

В Италия спасителни екипи откриха телата на две жертви на лавината, която затрупа СПА-хотел в централната част на страната. Издирването на оцелели в сградата продължава засега - без успех. 23-ма души са обявени за изчезнали. След тях има и деца. Лавината затрупа хотела след серия от земетресения над 5 по Рихтер в района.

Спасителните екипи продължиха да търсят и през нощта оцелели в затрупания от лавината хотел "Ригопиано ди Фариндола" в провинция Абруцо.

В сградата се намирали близо 35 души. Операцията продължава при тежки метеорологични условия и затруднен достъп до хотела заради многото сняг в региона.

Лавината е разрушила напълно горната част на хотела и е преместила сградата с десет метра. Според доклади, гостите са се събрали на партерния етаж, в очакване на евакуация, заради земетресенията, когато лавината е затрупала сградата.

Местните екипи не губят надежда, въпреки че до момента няма знаци за живот от хотела. Единствените двама оцелели са били извън хотела, когато снежната стихия е ударила сградата. Един от тях е уведомил спасителните служби за инцидента.

В сряда сутринта три мощни подземни труса с магнитуд до 5,5 по скалата на Рихтер разтърсиха централна Италия.