Марсилия иска да вземе Кабай

От "Велодром" готови да извадят 10 милиона евро за него

С новите собственици зад гърба си  Марсилия продължава да работи с размах на януарския трансферен пазар. Докато опитват да привлекат Димитри Пайет от Уест Хем, сега марсилци стартират и кампания за халфа на Кристъл Палас Йоан Кабай.

През октомври американският бизнесмен Франк Маккорт закупи Марсилия, който към момента е 6-и в класирането. Впоследствие и Руди Гарсия застана начело кат треньор и сега Маккорт се опитва да му осигури качествени играчи за амбициозния проект. Така по-рано през седмицата на „Стад Велодром“ акостира полузащитника Морган Сансон, за когото бяха платени 12 милиона евро на Монпелие.


Следващият в плановете им беше именно Пайет, за когото Уест Хем отказа вече две оферти (втората за 20 милиона паунда), но се очаква пристигането и на трета. Президентът на Марсилия Жак-Анри Еро и футболният директор Андони Субисарета не смятат да губят време и затова откриха нов фронт за работа.

Той касае 31-годишният Кабай, който има 48 мача за националния тим на Франция. Опитният халф се намира по средата на 3-годишния си договор с Кристъл Палас, където го доведе вече бившият мениджър Алън Пардю. Кабай дотук показа само проблясъци на класата, която демонстрираше с екипа на Нюкасъл.

Марсилия е готов да плати около 10 милиона паунда за Кабай, като се предполага, че Кристъл Палас ще настоява по-скоро за 16 милиона.