Над 1600 машини обработват републиканските пътища в районите със снеговалеж

Общество

19-01-2017, 15:45

Снимка:

bulgariautre.bg, архив

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От АПИ призовават шофьорите да карат с повишено внимание и по-ниска скорост

Над 1600 машини обработват в момента републиканските пътища в районите със снеговалеж. Сняг вали над по-голямата част от страната. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Без ограничение за различните видове превозни средства е пътуването по автомагистралите „Хемус“, „Струма“, „Люлин“, „Марица“. В участъка на АМ „Тракия“ от пътен възел „Зимница“ до Бургас е ограничено движението на камионите над 12 тона. Порaди снегонавявания и нулева видимост в Бургаска област са затворени за движение път I-6 Петолъчката - Карнобат - Айтос - Бургас, II-73 Ришки проход и път III-208 Провадия - Айтос.

Без ограничение е преминаването през Прохода на Републиката и „Обзорски“. Пътуващите през „Рожен”, „Превала” и „Печинско” товарни МПС с ремаркета и полуремаркета трябва да са задължително с вериги. Забранени за камиони над 12 т са проходите „Петрохан“ и „Шипка“, а за превозни средства над 10 т през „Вратник”, „Котленски” и „Твърдишки”. Затворени за движение са „Дюлински“, „Троянски“, „Златишки и „Върбишки“ проход.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно с повишено внимание и по-ниска скорост, съобразена с пътните условия, без да предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства застрашава безопасността на всички шофьори и възпрепятства работата на снегопочистващата техника.