Изгониха Беновска от пресконференцията на президента Плевнелиев (видео)

Общество

18-01-2017, 13:19

Снимка:

btv.bg /кадър

Автор:

Ева Минчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Президентът и вицепрезидентът ще дадат пресконференция днес

Тя започна да задава провокативни и обидни за президента въпроси, после се опита да хвърли ябълка по него

Охранители изведоха журналистката Илияна Беновска от отчета на президента Росен Плевнелиев. Тя започна да задава провокативни и обидни за президента въпроси, после се опита да хвърли ябълка по него и бе изведена.

Беновска започна така: "Какво ви платиха, за да станете проводник на най-вредната политика на Америка, а именно соросоидните, протестърските и да нажежите отношенията между България и Русия в разрез с националната психология и понеже бяхте една гнила, да гнила ябълка..." - в този момент охраната се запъти към Беновска, а тя викна "Не ме спирайте!".

Беновска извади ябълка, която понечи да хвърли по президента, но охранител й я отне. "Извиват ми ръцете", извика Беновска, докато продължаваше да стиска ябълката в ръката си. "Аз имам и други ябълки, и тях ли ще ми вземете?", попита Беновска и продължи: "Така ще ме изгоните от пресконференцията ли. Моля да не ме блъскате и да не ме изваждате от залата! Пуснете ме, не ме натискайте! Г-н президент, ще ми отговорите ли?!", викаше журналистката докато охраната вече я избутваше извън залата, в която се провеждаше пресконференцията. "Мисля, че уважаемите медии ще ме разберат, ако отговоря така - подобна провокация няма нужда от отговор.

Тя говори сама за себе си.", запази спокойствие президентът Плевнелиев. Беновска подхвърли узряла червена ябълка и на Румен Радев по време на пресконференцията в НДК в нощта на президентските избори. “Подарих Ви една зряла българска ябълка и се надявам тя да остане здрава”, каза Беновска, правейки препратка към думите на бившия френски посланик Ксавие Лапер дьо Кабан за гнилите ябълки. Спечелилият изборите за президент елегантно улови плода във въздуха и предизвика аплодисменти. Това не е забраненият плод, каза тогава Румен Радев.