Бойко Борисов поздрави Антонио Таяни за избора му на председател на ЕП

Избирането на г-н Таяни е голям успех за Европейската Народна Партия

Премиерът Бойко Борисов е разговарял по телефона с новия председател на Европейския парламент Антоио Таяни минути след избирането му.

"Честитих му високото доверие и подкрепа, с които беше избран за председател на ЕП и му пожелах успешен мандат. По време на разговора обсъдихме общите предизвикателства пред Европа като темите Brexit, миграционната криза и сигурността на съюза. Обединихме се, че Европа трябва да остане силна и стабилна и страните-членки да бъдат единни при вземането на важните решения за бъдещето на европейските граждани. Избирането на г-н Таяни е голям успех за Европейската Народна Партия. От своя страна той пожела на ГЕРБ успех на предстоящите парламентарни избори в България, благодари за подкрепата от страна на българската делегация на ГЕРБ/ЕНП в ЕП и изрази увереност, че отново ще спечелим доверието на българските граждани" сподели Борисов в социалната мрежа Фейсбук.

Снощи разговарях по телефона с новия председател на Европейския парламент Antonio Tajani минути след избирането му. Чест...

Публикувахте от Бойко Борисов в 17 януари 2017 г.