Ценко Чоков и синът му остават в ареста, реши Апелативният съд

Крими

17-01-2017, 12:21

Снимка:

nova.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лоши новини за Ценко Чоков!

Мутри на Ценко Чоков притискат свидетели по списък

Прокуратурата обяви, че съвсем скоро ще внесе обвинителен акт в съда

Ценко Чоков ще бъде настанен за лечение в болница под охрана. Синът му остава в ареста. Така беше отменен домашният арест, под който Ценко Чоков беше пуснат на първа инстанция преди дни. Срокът, в който и двамата са в ареста, е малко над седем месеца. И това не е в нарушение, обосноваха се магистратите днес.

Двамата са обвинени за редица престъпления. За това и съдът днес сметна, че ако са на свобода има опасност да извършат нови. Освен това , според доказателствата, двамата давали указания как да действа престъпната група, смятат магистратите. Те припомниха, че свидетели разказват за лихварската дейност на престъпната група, както и за случаи на психически и физически тормоз.

Прокуратурата обяви, че съвсем скоро ще внесе обвинителен акт в съда. Той е изготвен днес. Адвокатът на Чокови -Илиян Василев обаче смята , че това е нарушение и дори предубеденост от страна на обвинението, защото Мартин и Ценко били готови да дадат обяснения.

Прокуратурата смята, че ако Чокови са на свобода могат да извършват ново престъпление. А дейността на престъпната им група се отличавала с методи на насилие.

Срещу Чокови има кампания, която се води от около десетина души и това е ясно за всеки, който е непредубеден, смята защитата. Тя обясни, че Чоков е ясно откроена политическа фигура, харесвана от едни и мразена от други. В името на какво и кои са везните, които мерят обществените опасности, попита Илиян Василев, като припомни други случаи на медийни дела.