Л. Павлова: Санкциите за снегопочистващите фирми ще са солени

Няма да приема извинения от фирмите, че не разполагат с достатъчно материали за почистване

Сняг ни очаква през цялата седмица до петък, а през уикенда отново рязък спад на температурите. Заради очакваната усложнена пътна обстановка почистващите фирми вече са мобилизирани, коментира регионалният министър в оставка Лиляна Павлова.

Тя заяви още, че няма да приема извинения от фирмите, че не разполагат с достатъчно материали за почистване. Студеното време идва от югозапад и ще се придвижва на изток. Превантивно ще бъдат затваряни пътищата в по-критичните места.

Не очакваме нещо поне към момента супер извънредно като ситуация, разбира се при зимни условия, както в момента най-тежко е, както понеже фронтът е югозападен, най-тежко е в Смолянска област и вече Юндола-Разлог е затворен. И през вас да апелирам още веднъж към всички снегопочистващи и поддържащи фирми санкциите ще бъдат много солени, ако някой си позволи да не слага достатъчно материали или се оправдае, че са им изчерпани количествата сол, луга или други материали, защото в крайна сметка това е техен ангажимент, заяви Лиляна Павлова.