Българите през седмицата (16 – 22.01.2017 г.)

Григор Димитров и Цветана Пиронкова започват участието си на тазгодишното издание на Australian Open във вторник

Традиционно от тази статия може да научите в кои международни турнири участват българските тенисисти.

Григор Димитров и Цветана Пиронкова започват участието си на тазгодишното издание на Australian Open във вторник Първата ни ракета стартира срещу австралийския дебютант Кристофър О'Конъл, като срещата е заложена във вечерната сесия на „Margaret Court Arena“ и e не пpеди 10:00 часа българско време. Най-добрата ни тенисистка пък ще има честта да играе в последния мач на централния корт „Rod Laver Arena“ срещу една от фаворитките за титлата Агнешка Радванска.

Сесил Каратанчева е на американска земя за турнира на Международната федерация в Орландо с награден фонд 25,000 долара.

Невена Георгиева се класира за основната схема на поредния турнир за жени в Анталия (Турция), който е с награден фонд 15,000 долара, а в основната схема ще играе и Юлия Стаматова.

Днес срещите си от втория кръг от пресявките трябва да изиграят Александър Донски, Габриел Донев и Евгени Банков, а от основната схема започва Александър Лазов.

Златан Палазов ще играе в турнира до 18 г. от четвърта категория на ITF в Австрия.

Стела Пеева (TK "Авеню") и Йоана Дудова са в Болтън (Великобритания) за надпреварата до 14 г. от календара на Тенис Европа. Иван Пенев (TK "Локо 98") и Никол Мирчева ще играят в Миловице (Чехия) също в турнир до 14 г. на европейската федерация.