Борисов: Платихме милиарди заради предишните, затова няма влакове (видео)

Дано отговорността да не смаже президента Румен Радев

"Милиард и триста милиона платихме тази година за едно синьо правителство, което подписа с американското правителство абсолютно корупционна сделка. И още два милиарда и 500 милиона за друго едно червено правителство за Белене. Живи пари, на данъкоплатците, заминаха за Вашингтон. Заради тези платени пари няма влакове", заяви премиерът в оставка Бойко Борисов в тв предаването "Панорама" по БНТ.
На въпрос защо не е подредил държавата така, както трябва, той заяви: "Ние таман я подредихме. Това са неща, които се правят месеци наред. Много се говори, че е хубаво пенсионери, военни и полицаи да намерят поприще и да продължат да работят. Променихме закона. Той влезе в сила декември месец, а поле финансирахме и докарахме 320 милиона лева от Брюксел целево за охраната на границата с всички колеги и резултатите ще са много видими. Хората са доволни".
"Лесно е да обещаваш и да даваш предварително, без да си обезпечил. Когато правиш нещо, е хубаво да си го финансираш и подредиш, пък ако другите искат, нека да го продължат и да го направят. Нека другите да кажат кой друг е издействал извън бюджетите по европрограмите целево за България 1 лев?!", добави Борисов.

"Загубихме от достоен кандидат. Ние много пъти сме печелили избори. Мен народът ме вдига и народът ме сваля. каза премиерът в оставка Бойко Борисов пред "Панорама". "Беше добре, че загубихме от достоен кандидат", като гледах по телевизията как лети един самолет с пилот Румен Радев, как да не гласуваш за него.

Направили сме си изводите и поуките" Така Борисов отговори на въпроса какъв завой ще направи ГЕРБ за да се +"върне в мача". Ако зададете на петте лидера с кого можеш и с кого не можеш да управляваш, всички казват с кого не могат да управляват. Ако е така шарен парламентът, както този, с месеци правителство не можеш да направиш.

 Партиите трябва да са малко по-смирени и разумни и по-разумни. Само нашето добро добро възпитание не ми позволява да отговоря. Всяка тяхна дума е обида, всяко обръщение - нападка. А Аз съм бил по улиците на Банкя и иначе знам как да им отговоря. Но от април нататък светът влиза в тежка ситуация, а ние сме един остров на стабилност и трябва да мисмим как да обединим усилията си", заключи премиерът Бойко Борисов в интервюто си пред "Панорама" на БНТ.

 "Народът иска мажоритарни избори и 1 лев субсидии, ще го приемем. 2,5 милиона българи гласуваха за мажоритарни избори и за един лев субсидии за партиите. Ще го приемем, защото народът го иска. Грешно и популистко е субсидията да е един лев, защото ще прати партиите при олигарсите. Трябват офиси, съветници. Навремето ние направихме ГЕРБ с нула лева, без никакви съветници. Сега бих направил това, което иска 2,5 милиона българи искат. Пък след това ще се убедят и ако трябва , ще бъде променено. "Не ме е естрах от Слави Трифонов. Мен 7 години Слави ме е ругал и то както никого друг. Но важно е че 2,5 млн. българи поискаха това - това са повече хора от тези, които гласуваха за Румен Радев", допълни Бойко Борисов.

"Пожелавам на президента Румен Радев отговорността да не го смаже", заяви премиерът в оставка Бойко Борисов пред "Панорама". След 10 дни ще дадем цялата държава на един човек за месеци напред - без парламент, без някой да го наблюдава. Затова на Румен Радев му пожелавам успех и искрено му желая отговорността да не го смаже. това е равносилно да ни сложат всички в един Миг-29 и да правим "кобри". Аз не съм нито син, нито внук на някой от политбюро, но напоследък много синове и внуци да ми дават съвети, заяви още Борисов.

Относно това, че ще се намерят патрулки, а хора от къде, той заяви: "Толкова са възможностите на държавата. Колко взимаха милиционерите и пожарникарите преди време до 89-та година? С каква техника се возеха? Аз съм бил в тази система и ви казвам, че условията са в пъти по-добри от това. Ние гасяхме пожари с обикновени брезентови мушами и се возехме на шкоди. Сега има много добра техника".
Още от интервюто по БНТ: