УЕФА се страхува от Барса и Реал

В доклад се обръща внимание на сериозните средства и постъпления в тези грандове

Европейската футболна централа УЕФА е значително притеснена заради финансовата мощ на някои от водещите на Стария континент клубове, сред които и испанските грандове Реал Мадрид и Барселона.

В специален доклад на организацията се отбелязват някои неприятни тенденции, като в „отбора“, заедно в Реал и Барса са още английските Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Арсенал, Ливърпул, както и немският първенец Байерн Мюнхен и френският гранд Пари Сен Жермен.

В доклада се обръща внимание на сериозните средства, които се инвестират в тези клубове, както и на значителните постъпления, на които се радват от различни пера. Също така се отчита, че „висините“, достигнати от тези клубове са недостижими, за много от отборите от по-скромните първенства. Отделено е място и на солидната фенска маса на гореспоменатите тимове.

Същевременно босът на организацията Александър Чеферин каза: „Като пазител на европейския футбол, УЕФА трябва да бъде постоянно нащрек що се касае до тези явления, които са анализирани в доклада, и да вземе отношение към неприятните тенденции“.