Станимир Стоилов: Ивелин Попов има огромен потенциал

Той би могъл да играе във водещите първенства на Европа

Старши треньорът на Астана - Станимир Стоилов, даде специално интервю за официалния сайт на УЕФА, в което говори за кариерата си и други любопитни теми.

"Искам да помогна на Астана да стане редовен участник в групите на евротурнирите, за да може нашият отбор да достигне едно средноевропейско ниво. От треньорския щаб се стараем да се самоусъвършенстваме и да помагаме на футболистите да прогресират всеки ден. За момента съм концентриран върху успехите на Астана и мисля само за тях. Разбира се, всеки треньор иска да се развива и да изпробва възможностите си в по-силно първенство. Ако постъпи предложение от топ първенство, ще го помисля. Имаше много подобни информации, някои бяха само слухове, а други - верни. Засега имам контракт с Астана и искам да завърша работата, която започнах тук преди три години. Аз имам ангажимент пред клуба и искам да го изпълня докрай", коментира Мъри, след което се връща на моментите си като треньор на Левски.

"Много добре помня този сезон, той показа колко голяма е разликата между топ отборите в Европа и нас. Бяхме в група с действащите шампиони на Англия, Испания и Германия, най-силните първенства в Европа. Беше ни интересно да се съревноваваме с тях и е хубаво, че играчите на Левски не се бояха от своите съперници, стараеха се да се проявят в най-добрата си страна. Една година преди това стигнахме до 1/4-финалите в Лига Европа, но груповата фаза на Шампионска лига е много по-високо ниво", добавя още Стоилов.

"В Ивелин Попов има огромен потенциал. Той би могъл да играе във водещите първенства на Европа, но мисля, че и сега може да бъде доволен от своята кариера", са думите на Мъри относно избора на Ивелин Попов за футболист №1 на България за 2016 година.