Терористът от Истанбул е отвел 4-годишния си син, двамата са в неизвестност

Ебу Мухамед Хорасани е кодовото име на терориста обвинен за убийството на 39 души и ранил още 65 в нощен клуб "Рейна", Истанбул

Членът на Ислямска държава, терориста от узбекски произход Абдулгадир Машарипов, обвинен в извършване на кървавия атентат в популярен клуб в Истанбул в навечерието на Нова година е взел сина си преди да напусне своя дом, съобщават от Хюриет.

Ебу Мухамед Хорасани е кодовото име на терориста обвинен за убийството на 39 души и ранил още 65 в нощен клуб "Рейна". Съпругата му казва, че не е знаела за участието на Машрапов в терористичната групировка. В момента тя е в полицията, а 1,5 годишната и дъщеря е отведена и е под полицейска закрила.

По последна информация от разпитите на съпругата на терориста и от разследването на полицията в Истанбул става ясно, че семейството е пристигнало в Коня с две деца. По-късно, към края на декември, Машрапов е наел последователно две квартири в Истанбул.

На 31 декември вечерта терористът си взел довиждане с жена си и излязъл от дома. След атентата в "Реина" Машарипов се прибрал и заедно с децата и съпругата си, са се върнали в предишното си жилище в Зейтинбурну, друг квартал на Истанбул. От там терористът е взел синът си, на 4 г. и от тогава е в неизвестност. Той е напуснал квартирата с такси, като е помолил работници от близко заведение да му дадат пари , за да го плати. Полицията е идентифицирала и разпитала управителя на ресторанта, който категорично отхвърля връзка с кървавия атентат.