МВР: Повишена опасност от пожари в бита

81 души са спасени при пожари от екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”

От началото на годината при пожари в дома си са загинали 14 души, а други 19 са пострадали. При инцидентите пожарните екипи са оказали помощ и са спасили 81 човека. Само за последните 24 часа при битови пожари са загинали две възрастни жени и мъж.
Вчера, малко след 5 часа сутринта, в дежурната част на пожарната служба в Пазарджик било съобщено за пожар в къща на ул. „Нешо Бончев“ в Панагюрище. На посочения адрес пристигнал един пожарен екип. Те влезли в горящата постройка и потушили огъня. При огледа открили тялото на 63-годишния собственик на жилището. Причините за инцидента се разследват от РУП- Панагюрище.
Около 19.30 часа в Оперативния център на пожарната служба в Хасково бил  получен сигнал за пожар в къща в село Тънково. Незабавно към мястото заминали два пожарни екипа, които потушили огнената стихия. При пожара от задушаване е загинала 83-годишната собственичка на къщата. Огънят е унищожил мебели и друго домашно имущество. Предполагаемата причина е неправилно ползване на електрическа печка.
Минути преди 20 часа на телефон 112 било получено съобщение за пожар в къща в село Добролево, област Враца. Пристигналият от Бяла Слатина пожарен екип потушил пожара. Огнената стихия отнела живота на 84-годишната собственичка и унищожила е цялата къща, домашно имущество и лични документи. По случая работят разследващи полицаи от РУ- Бяла Слатина.