Григор среща О'Конъл, Цвети срещу Радванска на старта в Мелбърн

Спорт

13-01-2017, 11:05

Снимка:

БФТенис

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

При успех Димитров ще играе срещу победителя от Оливо и Чун

Григор Димитров ще започне участието си в Откритото първенство на Австралия по тенис срещу представителя на домакините Кристофър О'Конъл. Ако преодолее първия кръг българинът, поставен под номер 15 в схемата на първия турнир от Големия шлем за годината, ще се изправи срещу победителя от мача между Ренцо Оливо (Аржентина) и Хьон Чун от Република Корея. Роденият през 1994-а година в Сидни Крис О'Конъл е на 238-о място в световната ранглиста. При успех в третия кръг Димитров може да се срещне с Ришар Гаске (Франция), а в четвъртия с Новак Джокович (Сърбия, номер 2 в схемата), който също е в тази част на състезателната таблица.

Цветана Пиронкова изтегли доста тежък жребий - най-добрата българка ще започне с мач срещу намиращата се на 3-о място в ранглистата Агнешка Радванска (Полша).
29-годишната българка има 12 мача срещу тази съперничка, от които три победи и 9 поражения. Радванска има два полуфинала на този турнир, но в последната среща между двете на осминафиналите на последния Ролан Гарос в Париж победата беше за Цветана в три сета- 2:6, 6:3, 6:3. Ако спечели срещу полякинята, нашето Цвети ще чака съперничката си от мача между Миряна Лучич-Барони (Хърватия) и Цян Ван от Китай.