ЦСКА и Левски се завърнаха с победи в Европа!

"Армейците" победиха Волей Амрисвил с 3:1 ,а "сините" надделяха над Абиант Ликъргъс с 3:0

Две гръмки победи във втория по сила европейски клубен турнир за Купата на ЦЕВ постигнаха столичните грандове ЦСКА и Левски.“Червени” и "сини" се справиха съответно с шампиона на Швейцария “Волей Амрисвил” и с холандския "Абиант Ликъргъс". Нещо повече, направиха го по категоричен начин - със стил, много желание и силна игра.
В зала “Универсиада” Левски проведе отлично двубоя си и нанесе тежко поражение на силния “Абиант Ликъргъс”, който по-рано през сезона отстрани българския първенец “Добруджа 07” (Добрич) в Шампионската лига.

Волейболистите на Петър Шопов се наложиха с 3:0 (25:22, 26:24, 27:25), като резултатът в отделните части можеше да бъде и много по-изразителен в полза на “сините”. Още нещо, което трябва да се отбележи - въпреки лошото време близо 1000 зрители, дойдоха да подкрепят тима.

Ден по-късно ЦСКА събра повече от 3 000 свои фенове в “Арена Армеец”. Пред страхотна атмосфера играчите на Александър Попов не дадоха шанс на “Волей Амрисвил” - 3:1 (25:16, 25:22, 18:25, 25:17). “Армейците” допуснаха леки колебания единствено в третия гейм, който швейцарците успяха да спечелят с 18:25.
Във всички останали моменти от срещата “червените” бяха по-добрият отбор на полето и зарадваха екзалтираните си привърженици по трибуните.

Разбира се и пред двата тима предстоят реваншите като гост от 1/16-финалите на надпреварата, но успехите на международната сцена показват, че българските клубове не трябва да бъдат подценявани, а напротив - всеки трябва да се съобразява с тях и да подхожда с нужния респект.

ЦСКА и Левски направиха първите крачки към класиране в следващата фаза. Въпреки трудностите, двата големи столични клуба доказаха едно - когато се работи правилно победите и подвизите на европейската сцена отново стават реалност!