И отново Меси !

Спорт

12-01-2017, 12:41

Снимка:

btv

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Барса с повишено внимание към Атлетик ((Билбао)

Меси спаси Барса от загуба

Лео спаси 1/8 финала реванш срещу Атлетик (Билбао) от продължения

Лео Меси спаси 1/8 финала реванш срещу Атлетик(Билбао) за Купата на Краля  от продължения.

Над 70 000 зрители на "Камп Ноу" очакваха Барса да се саморазправи бързо със своя съперник след загубата с 1:2 в Билбао. През първото полувреме бе отменен гол на Луис Суарес след като съдията свири несъществуваща засада. Малко по-късно обаче уругваеца вкара след страхотно волле по диагонала.

В началото на второто полувреме срещу Неймар бе приложен стопроцентов къч в наказателното поле на гостите и бразилеца майсторски удвои.Резултатът 2:0 като,че ли успокои домакините и малко след това Атлетик намали на 2:1. Както се казва мачът се закучи и тръгна към продължения. Играта импонираше на гостите, които се бяха затворили. Барса обхождаше фланговете и центъра точно като в хандбала и хокея на лед. Но коравите баски държеха здраво отзад.

За да дойде отново спасителния момент на вездесъщия Лео Меси. След майсторски изпълнен фаул топката отиде в противоположния ъгъл на вратаря,чукна се в гредата и влезе в мрежата. Така,след 3:1 нещата вече се успокоиха за Барса.

В трети пореден мач Меси спасява Барселона. В Билбао при 0:2 вкара от фаул така ценния гол на чужд терен. Във Виляреал предпази барселонци от загуба след като губеха с 0:1. И на "Камп Ноу" спаси мача за Барса от продължения с красив гол от фаул.

Така "блауграна" отива на четвъртфинал за Купата на Краля  след като отстрани отлично представилия се тим на Атлетик.