Депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ за промени в ИК - bulgaria.utre.bg
Alternative Media Group

Депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ за промени в ИК

11 януари 2017, 17:03 | Мила Иванова
  • Снимка:
    Wikipedia

Следващата седмица от ГЕРБ отново ще внесат за разглеждане в пленарна зала проект за решение, свързан с въпросите за референдума

Първо заседание на парламента след ваканцията на депутатите, броени дни преди това Народно събрание да бъде разпуснато. По традиция всички парламентарни групи направиха политически изказвания за новата сесия. Депутатите отбелязаха, че това ще бъде най-кратката сесия на Народното събрание, което предстои да бъде разпуснато след няколко дни след встъпването в длъжност на новоизбрания президент Румен Радев.

В изказванията си депутати отбелязаха целите, които предстоят пред отделните политически формации по време на предстоящата предизборна кампания, и това че трябва да бъде взето решение относно проведения референдум. По искане на ДПС депутатите решиха да бъде отложено вземането на решение, свързано с референдума.

В пленарната зала за отлагане на това решение гласуваха 99 депутати. Против беше цялата ПГ на ГЕРБ, както и отделни депутати от Български демократичен център. Следващата седмица от ГЕРБ отново ще внесат за разглеждане в пленарна зала проект за решение, свързан с въпросите за референдума. Те бяха депутатите да се избират мажоритарно с абсолютно мнозинство в два тура; за задължително гласуване и за намаляване на партийната субсидия на 1 лева за получен глас.
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета