Близалка с изображение на марихуана плъзна по търговската мрежа

Първо е засечена в Бургас

Общинският съвет по наркотични вещества в Благоервград (ОбСНВ) алармира за продаван артикул в търговската мрежа - близалки с опаковка, рекламираща марихуана. Сигналът е подаден от Общинския съвет по наркотични вещества в Бургас. Няма данни към момента за съдържанието на близалките и не може да се гарантира, че те са безопасни за Вашите деца, съобщават от ОбСНВ.

Използването на изображение на марихуана върху стоки, което представлява реклама на всяка стока, е нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Молят се всички граждани, които открият, че децата им консумират тези близалки или ги видят в търговската мрежа да се обадят веднага на нашия телефон 073/830711 или да пишат на нашия mail: pitaizan@gmail.com. 

В момента има ученици от Благоевградска област, които пробват да пушат марихуана, а част от родителите им разрешават, защото марихуаната била безвредна, а тютюнът бил опасен- него не позволявали да опитат.

От ОбСНВ се надяват с помощта на родители, учители и журналисти да бъде прекъснат поредния опит за реклама на марихуаната сред подрастващите и при това от най-ранна възраст, особено след съществуващите в интернет серии с напушения Спондж Боб, предназначени за същата възрастова група.