МВР обучава 3000 полицейски служители за борба с битовата престъпност - bulgaria.utre.bg
Alternative Media Group

МВР обучава 3000 полицейски служители за борба с битовата престъпност

11 януари 2017, 09:21 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    БНТ, кадър

Това обаче не означава, че във всяко населено място ще има полицейско присъствие, уточни министър Бъчварова

Очаква се до края на годината да има нови 3000 полицейски служители в МВР, които ще помагат в борбата с битовата престъпност. Това обаче не означава, че във всяко населено място ще има полицейско присъствие, уточни вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова пред БНТ. В някои села ще има патриулиране и въвеждане на други технически мерки за по-интензивно строителство на системи за видеонаблюдение и инсталиране на паник бутони.

За борбата с битовата престъпност се използва и подходът на съвместно сътрудничество с другите институции. Чрез създаването на 255 местни комисии МВР иска да се ангажират всички институции на местно ниво да помагат. Бъчварова изтъкна, че е много важна ролята на социалните служби, на инспекторатие в образованието, на данъчните служби.

"Започваме един процес, даваме възможност и на административните мерки да бъдат въведени, за да създадем един нов и по-интензивен ред за борба с битовата престъпност. Още една-две седмици нашето правителство ще работи по тази организация, но всяко следващо ще влезе в една организация, която е създадена и дава резултати", каза министър Бъчварова.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета