Луис Енрике: Резултатът от първия двубой с Атлетико не е в наша полза

Пике е свободен да изразява мнението си

Луис Енрике коментира предстоящия мач-реванш от турнира за Купата на краля срещу Атлетик (Билбао). В първата среща "лос кулес" отстъпиха с 1:2 като гости, независимо че в края играха с двама души повече.

"Нуждаем се от голям мач", категоричен беше наставникът Луис Енрике.

"Факт е, че резултатът от първия двубой не е в наша полза, но поне успяхме да вкараме гол, което ни дава повече шансове, продължи треньорът на Барса. - В изминалите две срещи се представихме добре, но не бяхме достатъчно ефективни в атака. А дори да си играл силно, невинаги постигаш добър резултат. Затова и футболът е интересен спорт".

Баските играха много здраво на "Сан Мамес" миналия четвъртък и сега Лучо не очаква да има промяна. "Много уважавам Ернесто Валверде, за мен той е един от най-добрите специалисти. Знам обаче, че неговият тим ще играе по същия начин с висока преса. Ние пък се нуждаем от подкрепата на нашите привърженици", продължи наставникът от "Камп Ноу".

Той не пожела да вземе страна в спора дали е било правилно решението на ръководството четиримата му футболисти, които трябваше да пътуват до Цюрих за наградите на ФИФА, да не го сторят.

Луис Енрике коментира и острите реплики от страна на Жерар Пике по адрес на съдиите в изминалите два мача на тима: "Не мисля, че мнението на Пике ще промени нещо. Аз съм много доволен, че мога да разчитам на него като футболист. Иначе всеки е свободен да изразява мнението си. Според мен обаче няма смисъл да се оплакваме от реферите, макар да е дразнещо, когато виждаш грешките им".

Барса рискува да изостане на 8 точки от лидера Реал (Мадрид), а вече дори не е втори в класирането. "Спокойни сме, увери още наставникът от Хихон. - Атмосферата е отлична. Ако има някои, които да са се специализирали в това да чуват какви ли не неща за себе си, то това са играчите на Барселона. Това е ежедневие".

В края Енрике отказа да коментира церемонията по награждаването на Кристиано Роналдо за Футболист на 2016 г. от ФИФА, като се оправда, че не бил гледал телевизия от седмица насам.