Страхил Балов: Изпълнени сме с оптимизъм за класиране на Евроволей 2017

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 18 години проведе първа тренировка

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 18 години проведе първа тренировка в столичната зала "Христо Ботев" днес, преди участието си в европейската квалификация в София, която ще се проведе от 12 до 15 януари в същата зала. Младите ни волейболистки са в предварителна група Н на квалификациите, като съперници са ни още Белгия, Австрия и Швейцария.  
 
За Европейското първенство 2017 в Холандия се класират първенците от отделните групи, както и най-добрите три тима, заели второ място в подреждането. Треньорът на националките ни Страхил Балов е оптимист за намиране на място след най-добрите на Стария континент, а ето още какво каза той на среща с медиите преди квалификацията:
 
"Тръгваме в квалификацията с голям оптимизъм, смятам че можем да намерим място сред отборите, които ще се класират за Европейското първенство 2017, а защо не и да спечелим турнира. Направихме триседмична подготовка в Казанлък. Имаме един сплотен и много добър колектив, който успяхме да проверим и на какво ниво е. Благодарение на БФВ напрахме три контроли с Румъния, в които постигнахме три победи. Много съм доволен, защото дадох възможност на всички момичета за участие и да ги видя в действие на полето".
 
"Успяхме да получим инфо и за преките ни противници Австрия, Белгия и Швейцария, запознати сме с тяхната игра. Към нас се присъедини и един от най-добрите статистици у нас Красимир Кънев. С тази факти и с едно добро разузнаване, смятам че имаме всички шансове за атакуване на първото място в групата. Надявам се на успех и да продължим на Евро 2017".