Владо Стоянов ще се конкурира с бразилец в Лудогорец

Ръководството не е получило задоволителна оферта за него

Вратар номер едно в България за 2016-а и футболист №3 за миналата година Владислав Стоянов може да седне на пейката на Лудогорец през пролетта. Причината - с привличането на бразилския страж Ренан дос Сантос конкуренцията при разградчани става повече от жестока. Освен със Стоянов и Ренан, новият треньор на вратарите Бернд Дреер ще разполага и с канадския национал Милан Борян, пише "Тема спорт".


С оглед факта, че договорът на Владислав Стоянов изтича през лятото, най-логичното нещо е той да остане резерва. На стража е предложен нов контракт, но едва ли ще се стигне до неговото подписване и така през лятото той ще напусне като свободен агент. В момента към него има интерес от белгийски и турски отбор. Самият факт, че бе привлечен Ренан, означава, че Стоянов едва ли ще остане след края на сезона.

Не е изключено родният национал да бъде продаден през тази зима, но за момента ръководството не е получило задоволителна оферта. Шефовете на Лудогорец са му поставили цена от 1,5 милиона евро, която би спряла доста клубове с оглед факта, че от лятото може да го привлекат без пари. Владислав Стоянов е в плановете и на ЦСКА, като самият той обяви, че поканата на Гриша Ганчев го ласкае.

Очаква се по време на зимната подготовка в Турция Дреер да залага основно на Милан Борян и Ренан, като от тях ще се избира кой да пази в мачовете с Копенхаген от 1/16-финалите за Лига Европа на 16 и 23 февруари.