Меси спаси Барса от загуба

Лео вкара от фаул и донесе точка на каталунците

Отборът на Виляреал направи хикс с Барселона – 1:1 и отдалечи каталунците от първото място в Примера дивисион. Попадението, с което домакините поведоха в мача от 17-я кръг на испанското първенство бе дело на Никола Сансоне в 49-ата минута на двубоя, а гостите изравниха с гол от пряк свободен удар на Лионел Меси в 90-ата минута.

„Жълтата подводница“ завърши двубоя с 10 човека заради втория жълт и съответно червен картон на Хауме Коста в четвъртата минута на добавеното време, а гостите имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Бруно Сориано.

С хикса Барса остана с 35 точки в актива си, на 5 от лидера Реал Мадрид, който е с 40 точки, но и с мач по-малко. Освен това каталунците вече са трети във временното класиране след като Севиля е с 36 точки и излезе на втора позиция.

Това е втора поредна издънка за тима на Луис Енрике, след като Барселона отстъпи на Атлетик Билбао преди дни в турнира за Купата на Краля.

Съставът на Виляреал е пети във временното подреждане в Примера с 30 точки в актива си.

Още в самото начало Андрес Иниеста опита удар, но без да застраши сериозно вратата на съперника. Лионел Веси пък стреля силно в 8-ата минута, но защитник застана на пътя на топката. Минута по-късно Джонатан дос Сантос пропусна шанс за домакините, след като стреля край гредата. Пак той бе неточен за Виляреал четири минути по-късно.

Андре Гомеш получи пространство пред себе си и опита стабилен шут в 19-ата минута, но топката прелетя над вратата. В 24-ата минута Неймар показа чудесно движение с топката и стреля, но на сантиметри от дясната греда на съперника.

Луис Суарес пропусна на свой ред добра възможност в 33-ата минута, а десет по-късно Лионел Меси опита удар с глава, но вратарят на Виляреал Серхио Асенхо се прояви с чудесно спасяване.

След нулевото първо полувреме футболистите на Виляреал бяха тези, които нанесоха първи удар по каталунците. В 49-ата минута Пато намери Никола Сансоне, който показа хладнокръвие и реализира за 1:0 за домакините.

Барселона опита да реагира мигновено, като в 53-ата минута Неймар получи хубав пас, но пропусна „златна“ възможност да изравни. В 62-ата Лионел Меси също пробва мерника си, но ударът му бе блокиран.

Десетина минута по-късно Лео Меси реши да изненада стража на домакините с бърз изстрел, а топката се удари в ръката на Бруно Сориано, но сигнал за дузпа не последва.

Малко по-късно и Неймар застраши вратата на Виляреал, но прати топката прекалено високо. Арда Туран на свой ред пропусна добра възможност в 84-ата минута, стреляйки край лявата греда.  

Мигът за Лео Меси дойде в 90-ата минута на двубоя, когато с брилянтно изпълнение от пряк свободен удар донесе равенството 1:1 и съответно точка за Барселона, спасявайки отбора от втора поредна загуба.