Военнослужещи помагат на населението в Североизточна България

Общество

09-01-2017, 13:14

Снимка:

Пресцентър МО

Автор:

Ева Минчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зазимете водомерите, за да нямате ядове!

Обстановката се нормализира

Военнослужещи с високопроходима техника от военните формирования почистват от снегонавявания части от пътната инфраструктура

Личен състав и техника от Българската армия се включи и днес в дейности в помощ на населението в засегнатата от тежката зимна обстановка Североизточна България. В областите Варна и Добрич, в отговор на искания на областните управители, военнослужещи с високопроходима техника от военните формирования 38 010 – Варна и 34 410 – Варна от състава на Военноморските сили почистват от снегонавявания части от пътната инфраструктура по направленията Варна – селата Кичево и Куманово и Добрич – селата Козлодуйци и Смолница.

Военнослужещи от военните формирования 36 780 – Шабла и 28 770 – Балчик от състава на Военновъздушните сили (ВВС) с роторни снегорини почистват част от пътната инфраструктура по направленията Шабла – селата Захари Стояново – Бежаново –Рогозина и обратно и Балчик – селата Царичино – Малина – Горица – Великово – Сърнино. През изминалата нощ до 06.50 часа тази сутрин, военнослужещи с верижна машина МТЛБ оказваха помощ на екипи на електроразпределителното дружество за отстраняване на аварии по електропреносната мрежа за селата Белоградец, Ягнило и Доброплодно, област Варна.

В област Плевен, по искане на областния управител до късно снощи военнослужещи с роторни снегорини от военно формирование 52 090 - Долна Митрополия от състава на ВВС почистваха пътната мрежа от Долна Митрополия до село Славовица и обратно и отвориха пътя за селото.