Прогрес за българите в ранглистите

Григор Димитров вече е номер 15 в световната ранглиста

Благодарение на отличното си представяне миналата седмица и титлата от турнира в Бризбейн  Григор Димитров е №15 в световната ранглиста, изкачвайки се с две места в класацията. Това е най-високият ранкинг на първата ракета на България от юни 2015 г., когато беше 11-ти. Така Димитров вече е по-напред от Роджър Федерер, който вече е 17-и. Александър Лазов също се изкачва с едно място и вече е 426-и, а Димитър Кузманов бележи прогрес от две позиции до №433. Александър Лазаров остава 601-и, а Васко Младенов е 922-и.

Първа ракета на България остава Цветана Пиронкова, която остава №63. Болест е била причината най-добрата ни тенисистка да се откаже от участие в Сидни. Българката не доигра мача си срещу Мария Сакари от втория квалификационен кръг, след като при изоставане от 3:6, 0:2 даде сигнал, че няма да продължи да играе, а в социалните мрежи съобщи, че има бактериална инфекция и прави всичко по силите си да се възстановя за Australian Open.

Втора ракета остава Елица Костова, която се изкачва с две места до №133. Изебелла Шиникова е 137-а, Виктория Томова бележи ръст от три позиции до №151, Сесил Каратанчева от днес е 211-а. На двойки първа ракета е Александрина Найденова - №98.