Армията продължава с разчистването на пътищата в най-тежко засегнатите райони

По разпореждане на началника на отбраната ген. Константин Попов, продължават дейностите в помощ на населението от най-тежко засегнатите области Варна, Добрич, Русе, Силистра и Плевен

За преодоляване на последствията от тежката зимна обстановка в Североизточна България, по разпореждане на началника на отбраната генерал Константин Попов, продължават дейностите в помощ на населението от най-тежко засегнатите области Добрич, Русе и Силистра и днес, 8 януари 2017 г. Военнослужещи от Сухопътните войски, Военноморските сили (ВМС) и Военновъздушните сили (ВВС) продължават работата си при тежки условия, причинени от дълбоки снегонавявания, поледици, вятър и много ниски температури. От обяд се включиха допълнително модулни формирования към вече изпратените сутринта.

От 12,20 ч в област Добрич военнослужещи с верижна машина от военното формирование 38 010 от състава на Военноморските сили започна разчистването от снегонавявания и преспи на пътя Варна – Добрич по направлението Виница – Кичево – Оброчище – Църква. Също от 12,20 ч. военнослужещи с роторен снегорин от военното формирование 36 780 на Военновъздушните сили – Шабла разчистват пътя за Дуранкулак.

От сутринта военнослужещите от военно формирование 34 410 – Варна от състава на ВМС с верижна машина в област Добрич разчистиха участъка на село Генерал Колево в посока град Генерал Тошево и сега продължават работата си в посока град Кардам до границата с Румъния.

От сутринта с роторен снегорин и верижна машина от военното формирование 28 770 - Балчик от състава на ВВС се почиства пътната мрежа около селата Тригорци и Дропла и се оказва съдействие на аварийните екипи на електроразпределителното дружество за отстраняване на аварии в електрозахранването.

В областите Русе и Силистра също продължава дейността на два екипа военнослужещи с високопроходима техинка от състава на военното формирование 32 420 - Русе от Сухопътните войски. Те оказват съдействие на аварийните екипи за отстраняване на аварии по електропреносната мрежа в районите на с. Ситово и с. Белица, област Силистра.

Освен в областите Варна, Добрич, Русе и Силистра, от 17.00 часа днес военнослужещи се включиха в помощ на населението и в област Плевен. С два роторни снегорина от военно формирование 52 090 – Долна Митрополия от състава на Военновъздушните сили военнослужещи извършват почистване на пътя към село Славовица, област Плевен като работата им продължава и след края на светлата част от денонощието.