България загуби от Турция на световната квалификация за девойки под 20 години

Спорт

08-01-2017, 11:38

Снимка:

БФВолейбол

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

България е домакин на мачове от Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г.

Заради отказ от участие на другите два отбора в тази група - Финландия и Австрия, България и Турция получиха служебни победи с по 3:0 гейма

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 20 години загуби от Турция с 0:3 (13:25, 20:25, 14:25) в единствения мач от предварителна група В на световната квалификация в Анкара, който се игра пред около 800 зрители в зала "Башкент", съобщават от БФВолейбол.

Домакините доминираха през цялото време, като само в началото на втория гейм България поддържаше аванс. Всичко обаче приключи с чиста победа за туркините за 75 минути игра.

С по 10 точки се отличиха Ясемин Гювели (1 ас, 4 блокади, 71 % в нападение) и Тутку Юзгенч (4 блокади, 38 % в атака). За България Катрин Димитрова реализира 9 точки (27 % в нападение).

Заради отказ от участие на другите два отбора в тази група - Финландия и Австрия, България и Турция получиха служебни победи с по 3:0 гейма срещу тези съперници. Така в крайното класиране Турция е на първо място, без загубен гейм, а България е на втора позиция с 6 точки и геймово съотношение 6:3.

За втория етап от световните квалификации се класират победителите от четирите предварителни групи и трите отбора на второ място с най-добри показатели. Дали, след този единствен мач, отборът ни ще продължи напред, във втория етап на световните квалификации, ще стане ясно след приключване на мачовете във всички предварителни групи.