Облачно и студено и днес

На отделни места, главно в Североизточна България, ще превалява слаб сняг

През следващото денонощие времето ще се задържи почти без промяна – предимно облачно и студено. На отделни места, главно в Североизточна България, ще превалява слаб сняг. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина временно силен запад-северозападен вятър. Минимални температури между минус 11° и минус 16°, във високите полета на Западна България до минус 20°. Максимални между минус 7° и минус 12°. През нощта срещу понеделник на повече места ще превалява сняг. Атмосферното налягане бавно ще се понижава и до края на деня ще стане по-ниско от средното за януари (средната месечна стойност на атмосферното налягане за януари в София е 948 hPa).

Над планините ще бъде облачно с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 13°, на 2000 метра - минус 17°.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от слаб сняг, главно по северното крайбрежие. Ще духа умерен северозападен вятър. Ще е студено с максимални температури между минус 10° и минус 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 3-4°