Петима българи пострадаха при катастрофа в Сърбия

Сръбските власти съобщават за над 20 ранени, като сред тях има и 6 деца

Петима български граждани са пострадали при верижна катастрофа по главната сръбска магистрала Ниш – Белград тази сутрин, съобщава в."Българпски новини". Заради двуметрови снежни преспи аутобанът беше затворен и в двете посоки в района на пътен възел “Трупале”. Част от движението е пренасочено към стария път през град Алексинац.

Лошото време допълнително затрудни разчистването на магистралата след катастрофата, в която са участвали около 30 превозни средства. Според държавната телевизия РТС колата с българите е излязла от пътя на изхода от Ниш. Сръбските власти съобщават за над 20 ранени, като сред тях има и 6 деца.

Около 16:00 часа българско време движението от Ниш към Белград беше възстановено, но пътуващите от столицата все още се пренасочват.

При друга катастрофа край Ниш са ранени още трима българи, предава РTC, но не дава подробности за инцидента и за състоянието на пострадалите.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътувания в тази част на Сърбия, докато пътната обстановка не бъде нормализирана.