От Летище "София" призоваха пътниците да се явяват 2 часа преди полет

Отмениха един полет

Летище София работи при зимни условия. Сутринта повечето самолети са излитали с между един и два часа закъснение, показа проверка на "Хоризонт" в информационната систeма на летището. Отменен е бил само полетът на Турските авиолинии за Истанбул, вечерният също няма да бъде изпълнен заради лоши атмосферни условия в турския мегаполис. Към този час няма други отменени полети за деня от и до София.

От летището приканват заминаващите пътници да се явяват на летището поне 2 часа преди полет и не по-късно от 90 минути преди часа на излитане по разписание. Наложително е без забавяне да извършат и регистрация на своя билет и багаж, след което незабавно да се отправят към пунктовете за проверка, съветват от летището.

Пътуващите с ръчен багаж и с мобилни или принтирани от вкъщи бордни карти също следва да предвидят не по-малко от 90 минути поради технологично време, необходимо за извършване на проверка за сигурност, митническа проверка и паспортно визов контрол. Според администрацията на летището, спазването на тези препоръки ще осигури своевременно явяване на изхода за отвеждане към самолета.