Министерство на енергетиката: Без електрозахранване са 295 населени места в страната

На територията на ЧЕЗ без захранване са 3 селища в районите на Благоевград и Кюстендил

Към 8.30 ч. на територията на страната 295 насели места са без електрическо захранване, съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

На територията на „ЧЕЗ Електроразпределение“ без захранване са 3 селища, в районите на Благоевград и Кюстендил. Авариите са настъпили тази сутрин след 5 ч., районите са слабо населени и трудно достъпни. За отстраняване на авариите работят 110 екипа.

На територията на „EVN- Електроразпределение“ е прекъснато захранването в 50 населени места, в общините Сливен, Карнобат, Нова Загора и Стара Загора. Най-голяма част от авариите са в Сливенско поради силни ветрове и обледеняване, които водят до скъсване на електропроводите. Работят 30 екипа.

На територията на „ЕНЕРГО-ПРО-Електроразпределение“ без електричество са клиентите в 242 населени места – в районите на Добрич, Силистра, Шумен. В рамките на дружеството авариралите електропроводи са 68, екипите, които работят за отстраняване на авариите са 114.

В 17.45 ч. на 6-ти януари аварира магистрален топлопровод на територията на Люлин – микрорайони 3, 4 и 5. В 2 ч. аварията е отстранена и е възстановено топлоподаването към 330 абонатни станции.