Кореспонденция на принцеса Даяна бе продадена на търг

Общо 40 предмета, принадлежали на домакина на Бъкингам, бяха обявени за продан

Лична кореспонденция, писана от британската принцеса Даяна през 80-те и 90-те години, бяха продадени на търг за доста по-голяма сума от очакваното от аукционна къща Чефинс в Кембридж.

Писмата паднаха под чукчето за 18 хиляди евро. Шестте експоната са били изпратени от Даяна до иконома на Бъкингамския дворец Сирил Дикман, заемащ поста в продължение на 50 години.

В едно от посланията, изпратено пет дни след раждането на принц Хари през 1984 г., Даяна пише, че принц Уилям прекарва "цялото си време, засипвайки Хари, когото обожавал, с неизчерпаем запас от прегръдки и целувки". Това писмо бе продадено за 3200 лири (3700 евро), което е пет пъти повече от прогнозираната цена.

В друго писмо, писано през 1992 г., принцесата казва, че и двамата й синове харесват пансиона, в който учат, "въпреки че Хари постоянно се забърква в неприятности". То се изтъргува за 2400 лири (2800 евро), при първоначална оценка между 600 и 900 лири.

Кореспонденцията беше случайно открита от близки на Дикман след кончината му през 2012 г. Днес на търга бяха предложени и снимки, коледни картички и дори парче от сватбената торта на кралица Елизабет Втора от далечната 1947 г, пише БТА.

Общо 40 предмета, принадлежали на домакина на Бъкингам, бяха обявени за продан и се изтъргуваха за сумата от 55 хиляди британски лири. Парчето кейк се продаде за 550 лири.