„Викинг“ с рекордни приходи в боксофиса (видео)

Само за първата седмица филмът е събрал 15 милиона долара в Русия

Руската мега продукция „Викинг“ натрупа 15 млн. долара в боксофиса само за 5 дни и то само в родината й.

На големия екран лентата за руския княз Владимир Святославович излезе на 29 декември 2016, главните роли са поверени на звездата от последната световна реклама на Шанел Данила Козловский, Светлана Ходченкова и Максим Суханов.

Постижението е успех дори по холивудските стандарти, където за касов се смята филм с 20 млн. долара, но в световен мащаб, събрани в премиерните 3 дни / уикенд.

Руската федерация е петият по големина кинопазар в света и се опитва да конкурира чуждите филми със свои. „Викинг“ разказва за първия й владетел Княз Владимир. В неговата роля е Данила Козловский - новата суперзвезда на местното кино, известен с участията си в касовите продукции ДухLess 1 и 2 и Легенда №17, които също бяха големи триумфи за продуцентите.

"Викинг" не разказва толкова за историята на древна Русия, колкото за личният избор на всеки човек, който определя курса й, това обясняват продуцентите на лентата Константин Ернст и Анатолий Максимов, цитирани от ТАСС.

"Градовете в онези дни често са горели, така че всичките аргументи за това са в тълкуването на фактите. Както и в нашият филм, разбира се ... Той е за всички нас, за това, как ние избираме по какви правила живеем. И за това как нашия личен избор се превръща в част от нашата обща голяма история", казва Максимов.

Създателите на филма, отбелязва продуцента, успяха да заинтригуват аудиторията, която никога не е обръщала внимание на "събитията от преди хиляда години." В резултат на това  публиката "получи от филма емоционален импулс", започват да се обсъждат фактите от "Викингите", спорят или се съгласяват с неговите автори. "Те трябва да го видят за да повярват, че историята принадлежи на тях", допълва продуцентът.

Константин Ернст, от своя страна, отбеляза, че създателите на филма са го подготвяли седем години, като са инвестирали значителни средства в производството и са "заложили на качеството." 

"Искахме да направим един конкурентен в Холивуд продукт и сме щастливи, че много от нашите зрители забелязаха и оцениха това. Всяка тяхна препоръка е нашият шанс за победа", каза той. Към днешна дата, според Ернст, лентата е събрала 735 милиона рубли (23 милиона лева).

Да гледа филмът вече е успял и руския президент Владимир Путин, който нарича лентата интересна.