Сняг и студ скова части от Балканите

Заради силни ветрове и обилен снеговалеж е затворена магистралата Ниш - Белград, а в Черна Гора и Хърватска е обявен червен код за силни северни и северо-източни ветрове

Затворени са пътищата в Източна Македония, има откъснати селища от обилните снеговалежи, предават местните медии.
В съобщение на Автомобилният съюз на Македония се казва, че всички пътни участъци в Източна Македония са затворени за движение.
Властите предупреждават за активиране на свлачища в планинския район на Източна Македония в близост до българската граница.
Телевизия "Сител" предава: "Хаос по македонските пътища, блокирани пътища и затрупани автомобили."
Електронното издание "Радио Свободна Европа" съобщава, че повече от 200 автомобила са прекарали нощта в снежните преспи на пътя Велес - Скопие, като спасителната операция още продължава.
"Локално" предупреждава дори за коледните празници (в Македония Коледа се отбелязва по старообряден стил) да не се предприемат пътувания, заради възможно по-нататъшно усложняване на времето.
Телевизия "Канал 5" предава, че "Движението е изключително затруднено, все повече пътни участъци са затворени.

Заради силни ветрове и обилен снеговалеж е затворена магистралата Ниш - Белград, а в Черна Гора и Хърватска е обявен червен код за силни северни и северо-източни ветрове. Властите там призовават шофьорите да избягват пътувания.