България излиза срещу Франция в откриването на квалификацията в София

Момчетата на Николай Желязков започват днес участието си

Българският национален отбор за младежи под 21 години започва днес участието си в Група D от световните квалификации, която ще се проведе от 6-и до 8-и януари в столичната зала “Христо Ботев”. В първия двубой от турнира младите “лъвове” излизат срещу Франция. За последно двата тима играха един срещу друг в груповата фаза на Евроволей 2016 за мъже под 20 години в Пловдив и Варна, а “трикольорите” се наложиха с 3:2.

Впоследствие родните волейболисти продължиха напред, а “петлите” отпаднаха от турнира, завършвайки на 5-а позиция. Новият селекционер на отбора Николай Желязков заяви, че очаква труден мач между два равностойни противника. Срещата е днес от 15:00 ч. и ще бъде предавана на живо по БНТ HD.

“Лъвовете” пазят добри спомени и от последната си среща с другия отбор в нашия поток - Дания. В началото на 2015-а година двата тима бяха в една квалификационна група за Евроволей 2015 в Коджаели и Сакария и тогава нашите момчета се наложиха с 3:1. “Червения динамит” почива в първия ден от надпреварата и ще започне участието си в събота с двубой срещу Франция.