МВР: Всички пътища са проходими при зимни условия

Подробности оповестиха на брифинг инж. Дончо Атанасов, председател на „Пътна инфраструктура“ и комисар Бойко Рановски, началник на отдел „Пътна полиция“ при ГДНП

До този момент пътната обстановка по републиканската пътна мрежа е спокойна, всички пътища са проходими при зимни условия. С оглед на очакваната рязка промяна на времето и усложняване на зимната обстановка по пътищата е създадена организация и полицейските екипите са в готовност, заяви началникът на отдел „Пътна полиция“ при ГДНП комисар Бойко Рановски на извънреден брифинг тази сутрин. Създадена е организация и от страна на областните дирекции на МВР. Мобилизирани са максимален брой пътни полицаи, които при получаване на информация от АПИ за влошаване на пътната обстановка и необходимост от затваряне на пътни участъци, максимално бързо да реагират и преустановяват навлизането на МПС в тези участъци, за да може почистващата техника да бъде подпомогната. Рановски призова водачите на МПС, при затворени участъци да не навлизат в тях и да спазват указанията на контролните органи, за да не се образуват задръствания и усложняване на обстановката.
Очакват се сериозни навявания и образуване на преспи, особено в Североизточна България, заяви инж. Дончо Атанасов, председател на агенция "Пътна инфраструктура". Той уточни, че над 3000 машини са в готовност в цялата страна, снабдени са с добавки за горивата заради студеното време. Ще бъдат затваряни част от републиканската пътна мрежа за всички средства през тъмната част на денонощието, за да бъдат почистени пътищата, като решението за това ще се взема на място.